ntua_mga

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

ΕΠΕΔΒΜ 2007-2013

Στο πλαίσιο της παρούσας πράξης της Πρακτικής Άσκησης πρόκειται να υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ, ενώ κάποιες άλλες είναι καινοτόμες και εντάσσονται στους στόχους του ΕΠΕΔΒΜ.  (διαβάστε περισσότερα...)

Δικτυακοι τοποι φορεων υποδοχης

Συχνές Ερωτήσεις – FAQ

Η σελίδα αυτή περιέχει συνήθεις ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους.


Γενικά διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ των δύο εξεταστικών περιόδων (θερινή και επαναληπτική Σεπτεμβρίου), δηλαδή κυρίως τον Ιούλιο

 

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχες Οκτωβρίου


 

Στέλνεται την ερώτηση σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή απευθύνεστε στον επιστημονικό υπεύθυνο της ΠΑ http://www.survey.ntua.gr/el/dep/27-pantazis-georgios.html


 

 

Διοικητική και Κεντρική Υποστήριξη Γραφείου Κεντρικών Δράσεων Π.Α

Λευκή-Μαρία Παπασπυρίδη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.:210-772-2821

 

 

 

 


Τα παράγωγα αξιοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των Φορέων Υποδοχής.
 

 

Στα πλαίσια του υποέργου 2 «Κεντρικές Δράσεις για την Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΕΜΠ» της πράξης πραγματοποιήθηκε δημιουργία ενός ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης ονόματι ΠΡΑΞΙΣ, το οποίο συνεργεί με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ.

Το ΠΡΑΞΙΣ είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που βασίζεται σε Τεχνολογίες Ιστού και υποστηρίζει τον συνολικό κύκλο ζωής μιας πρακτικής άσκησης. Συγκεκριμένα επιτρέπει στους φοιτητές να εγγράφονται στην τρέχουσα πρακτική άσκηση της σχολής τους και να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους (προτίμηση θέσης, χώρου πρακτικής άσκησης και κατηγορίας πρακτικής άσκησης) και να ανεβάζουν τις αναφορές τους.

Επιτρέπει στους χειριστές της Π.Α. να εισάγουν τροποποιούν διαγράφουν εταιρίες που συμμετέχουν στην Π.Α., να εισάγουν τροποποιούν στοιχεία φοιτητών, να ορίζουν από την εισαγωγή των στοιχείων των φοιτητών, να ορίζουν θέσεις εργασίας στις εταιρίες που τις προσφέρουν, να τις αναθέτουν στους φοιτητές, να καταγράφουν τις οικονομικές αποζημιώσεις των φοιτητών. Τέλος το σύστημα παράγει αυτόματα τις αναγκαίες συμβάσεις των φοιτητών, και τις λίστες και έγγραφα που απαιτούνται για τις πληρωμές τους. Υποστηρίζει μεγάλο αριθμό επιτελικών αναφορών για την συνολική παρακολούθηση της πορείας της Π.Α.

Επιτρέπει την παρακολούθηση των φοιτητών από τους επιβλέποντες καθηγητές, οι οποίοι μπορούν να συντάξουν αναφορές και να βαθμολογήσουν τους φοιτητές (εφόσον η Π.Α. της σχολής εντάσσεται σε μάθημα και επιτρέπεται η βαθμολόγηση του).

Τέλος το ΠΡΑΞΙΣ υποστηρίζει ασκήσεις που είναι ομαδικές/ατομικές, έχουν βαθμό ή απλά απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωσή τους.


 


 

Απαιτείται ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό στην Κεντρική Υπηρεσία Ταυτοποίησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας αίτηση στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

 

Η Δομή Απασχόλησης και ΣΤΑδιοδρομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ) είναι μια νεοσύστατη, καινοτόμα δομή, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικών πόρων.
H ΔΑΣΤΑ Ε.Μ.Π. έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στη σύνδεση του Ιδρύματος με την αγορά εργασίας, αλλά και στη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου συνεργασίας και συντονισμού των δομών του Ιδρύματος - όπου ορισμένες όπως το Γραφείο Διασύνδεσης / Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων ΕΜΠ και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΜΠ λειτουργούσαν και πριν από τη σύσταση της ΔΑΣΤΑ - που αφορούν στη σταδιοδρομία των φοιτητών του, οι οποίες εξυπηρετούνται από:

  • Το Γραφείο Διασύνδεσης - Εξυπηρέτησης Φοιτητών & Νέων Αποφοίτων ΕΜΠ
  • Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΜΠ
  • Τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας προσφέροντας συνοπτική αλλά ουσιαστική πληροφόρηση όσον αφορά στο έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΣΤΑ και των επιμέρους πράξεων που αυτή συντονίζει.
«... Στις συνθήκες της ολόπλευρης κρίσης κάτω από τις οποίες δοκιμάζεται με πρωτόγνωρο τρόπο η Ελληνική Κοινωνία και οι οποίες οδηγούν σε συρρίκνωση και υποβάθμιση και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο καλείται να αντιμετωπίσει συντεταγμένα πολλαπλές προκλήσεις, ενισχύοντας την πρωταγωνιστική του θέση:

  • Ως Διεθνώς διακεκριμένου Δημόσιου Πανεπιστημίου, με αναφορά στο σύνολο της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, ικανού να αντισταθεί στις πιέσεις υποβάθμισης και να ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον των φοιτητών του,
  • Ως Πρωτοπόρου Ιδρύματος στην Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία, συμβάλλοντας ενεργά στη μόνη ελπιδοφόρο προοπτική εξόδου από την κρίση, την Ανάπτυξη.
  • Ως Πόλου προάσπισης και αναγνώρισης του εκπαιδευτικού επιπέδου και του τίτλου σπουδών του Ενιαίου 5ετούς Διπλώματος των Σχολών του Ε.Μ.Π., καθώς και των δικαιωμάτων των Διπλωματούχων του να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές δραστηριότητες με βάση τα εφόδια των σπουδών τους και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
  • Ως Κέντρου πρωτοβουλιών πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμμετοχής, ανοιχτού στην Κοινωνία και σε αλληλεγγύη με τη νεολαία και τους εργαζόμενους. ...»


από το Πλαίσιο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Πρυτανείας ΕΜΠ, 31/05/2010

 

 

newlogoespa

         Η Πρακτική Άσκηση της Σχολής συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (www.espa.gr)

Βρίσκεστε εδώ: Home Μεγάλες Φωτογραμμετρικές Ασκήσεις Συχνές Ερωτήσεις – FAQ.