ntua_mga

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  ΕΜΠ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών στη ΣΑΤΜ-ΜΓ έχει ιστορία περίπου μισού αιώνα. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σπουδών και απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του πτυχίου. Έχει μεγάλη σημασία ως θεσμός διότι συνδέει άμεσα τη γνώση που οι φοιτητές αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους με τα προβλήματα στο πεδίο εργασίας.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εμπειρία που συμπληρώνει τη θεωρητική και εργαστηριακή γνώση των φοιτητών και αποτελεί βασικό παράγοντα της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

Ο παρών ²Κανονισμός – Οδηγός Πρακτικής Άσκησης² απευθύνεται προς όλους τους εμπλεκόμενους με τη διαδικασία της ΠΑ, δηλαδή τους φοιτητές, τους Φορείς Υποδοχής, τους Επόπτες καθηγητές και τα αρμόδια όργανα της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής.

Ο Κανονισμός ΠΑ περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία της ΠΑ με σκοπό την καλύτερη κατανόησή της από όλους τους χρήστες και κατά συνέπεια την αρτιότερη οργάνωση.

Επιμέρους λεπτομέρειες που αφορούν στην υλοποίηση της ΠΑ στη ΣΑΤΜ-ΜΓ, εξειδικεύονται στον Κανονισμό Πρακτικής Άσκησης του ΕΜΠ.

 

 1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Ο σκοπός της Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) της ΣΑΤΜ-ΜΓ είναι η εξοικείωση των φοιτητών με την επαγγελματική πραγματικότητα της επιστήμης του Αγρονόμου & Τοπογράφου Μηχανικού – Μηχανικού Γεωπληροφορικής και η εφαρμογή θεωρητικών γνώσεων σε πραγματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα η ΠΑ:

  • δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις
  • επιτρέπει στους φοιτητές να γνωρίσουν από κοντά τον μελλοντικό χώρο εργασίας τους, τις απαιτήσεις και το αντικείμενο του επαγγέλματός τους
  • βοηθά στην απόκτηση αξιοσημείωτης εμπειρίας από τους εκπαιδευόμενους στη σύνθεση και στη λειτουργία ενός τοπογραφικού συνεργείου με παράλληλη εξοικείωση στην ομαδική εργασία

Παράλληλα η ΠΑ συμβάλλει:

  • Στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και στην ανάπτυξη επαγγελματικής συνείδησης.
  • Στη δημιουργία μόνιμων δεσμών μεταξύ της Σχολής και των Φορέων Υποδοχής (ΦΥ).

 

2. ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑ  ΣΤΟ  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΠΑ έχει συνολική διάρκεια δύο (2) μηνών, συνιστά Επιλογής μάθημα της ΣΑΤΜ-ΜΓ ενταγμένο στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, στο 8ο εξάμηνο, με κωδικό μαθήματος 6240 και πραγματοποιείται εφ όσον υπάρχουν θέσεις, σε δημόσιους (κατά προτεραιότητα) ή ιδιωτικούς φορείς ή σε αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, με δραστηριότητα εμπίπτουσα στο αντικείμενο της Σχολής. Προτιμάται να αποφεύγεται η επικάλυψη με άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ στον καθορισμό του αντικειμένου της ΠΑ με τους Φορείς Υποδοχής (Φ.Υ) η ΣΑΤΜ-ΜΓ έχει τον πρώτο και κύριο λόγο.

Η Πρακτική Άσκηση αντιστοιχεί σε 5 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS) στο European Diploma Supplement, προσμετράται στον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων για την κτήση του Διπλώματος Αγρονόμου & Τοπογράφου Μηχανικού και αναγράφεται στην αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή.

Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην ΠΑ είναι ο οφειλόμενος αριθμός μαθημάτων για τη λήψη του Διπλώματος να μην ξεπερνά τα 12, κατά την εγγραφή του φοιτητή.

 

3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Για το συντονισμό και επίβλεψη της εκτέλεσης του συγκεκριμένου προγράμματος ΠΑ, η Γενική Συνέλευση της Σχολής από το 2025 έχει ορίσει Υπεύθυνο Πρακτικής Άσκησης τον κο Γεώργιο Πανταζή, Καθηγητή ΕΜΠ, ο οποίος είναι και ο διδάσκων του μαθήματος.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΣΑΤΜ – ΜΓ (........) ορίστηκε τριμελής Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης με τριετή θητεία η οποία αποτελείται από τους :

  • Γεώργιο Πανταζή, Καθηγητή ΕΜΠ, Υπέυθυνο της ΠΑ της ΣΑΤΜ-ΜΓ
  • Κωνσταντίνο Νικολίτσα, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ
  • Θωμά Χατζηχρήστο, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ

με αντίστοιχο αριθμό αναπληρωματικών μελών, τους

  • Αθανάσιο Μπίμη, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ
  • Χαρίλαο Βαγγέλη, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ
  • Μητρόπουλο Λάμπρο, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης είναι:

  • η αξιολόγηση των αιτήσεων των φοιτητών/τριών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση, αφού είναι μάθημα επιλογής και εφόσον ο αριθμός των θέσεων Πρακτικής Άσκησης δεν επαρκεί για την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων φοιτητών/τριών του Προγράμματος. Η αξιολόγηση των αιτήσεων των φοιτητών/τριών πραγματοποιείται με βάση τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής που καθορίζονται στην παράγραφο 7 του παρόντος κανονισμού.
  • η υποβολή του οριστικού πίνακα επιλεγέντων/επιλαχόντων φοιτητών/τριών που θα πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στη Γενική Συνέλευση της ΣΑΤΜ-ΜΓ προς έγκριση
  • ο συντονισμός των δραστηριοτήτων, που αφορούν στην Πρακτική Άσκηση των φοιτητών/τριών
  • η υποστήριξη, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Πρακτικής Άσκησης, των φοιτητών/τριών στην εύρεση Φορέα Υποδοχής για τη διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης
  • η έγκριση διακοπής Πρακτικής Άσκησης, όταν συντρέχουν λόγοι
  • η επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών
  • ο ορισμός Επόπτη Πρακτικής Άσκησης ανά ασκούμενο/η φοιτητή/τρια
  • η υποβολή εισηγήσεων για την τροποποίηση του Προγράμματος Σπουδών σε ό,τι αφορά στα θέματα Πρακτικής Άσκησης.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ΣΑΤΜ-ΜΓ (..........) ορίστηκε τριμελής επιτροπή Επιτροπή Ενστάσεων Πρακτικής Άσκησης, με τριετή θητεία η οποία αποτελείται από τους:

  • Ανδριανή Σκοπελίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΜΠ
  • Βασίλειο Τσιχριντζή, Καθηγητή ΕΜΠ
  • Αναστασία Στρατηγέα, Καθηγήτρια ΕΜΠ

με αντίστοιχο αριθμό αναπληρωματικών μελών, τους

  • Ιωάννη Παπουτσή, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ
  • Γεώργιο Πάνου, Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ
  • Ιωάννα Σπυροπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ

Η Επιτροπή Ενστάσεων Πρακτικής Άσκησης εξουσιοδοτείται από τη Γενική Συνέλευση της ΣΑΤΜ-ΜΓ για την εξέταση τυχόν ενστάσεων φοιτητών/τριών, που αφορούν στην επιλογή τους από την Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης. Η Επιτροπή Ενστάσεων Πρακτικής Άσκησης κοινοποιεί τις αποφάσεις επί των ενστάσεων στην Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης, η οποία οφείλει να τις εφαρμόσει και να εκδώσει τον τελικό κατάλογο φοιτητών/τριών.

Παράλληλα για τη διασφάλιση της ορθής και αποδοτικής υλοποίησης της ΠΑ ορίζονται και συνδιδάσκοντες επόπτες καθηγητές. Ως Επόπτης Καθηγητής ορίζεται ένα μέλος ΔΕΠ της σχολής (Λέκτορας, Επ. Καθηγητής, Αν. Καθηγητής, Καθηγητής). Ο ρόλος του Επόπτη Καθηγητή είναι να παρακολουθεί, να υποβοηθά και να αξιολογεί κάθε εκπαιδευόμενο.

Για το λόγο αυτό καθορίζεται κάθε χρόνο, με αντίστοιχες εγκρίσεις των οργάνων της ΣΑΤΜ-ΜΓ, ο κατάλογος των μελών ΔΕΠ της Σχολής που θα συμμετάσχουν ως επόπτες

Ο Υπεύθυνος της ΠΑ αποφασίζει για όλα τα οργανωτικά θέματα, συντονίζει, οργανώνει, εποπτεύει και ελέγχει τις δράσεις για την εκπόνηση του έργου.

Επιλέγονται οι Φορείς Υποδοχής της ΠΑ με τη προβλεπόμενη διαδικασία, όπως αυτή παρουσιάζεται παρακάτω, και μεριμνάται συνεχώς η εύρυθμη συνεργασία προκειμένου να εκπονείται το έργο απρόσκοπτα και επιτυχώς.

Επιλέγονται οι ασκούμενοι φοιτητές με την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως αυτή παρουσιάζεται παρακάτω, συντονίζει και αξιολογεί την απόδοσή τους.

Ο Υπεύθυνος του έργου οργανώνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματική αποζημίωση των ασκούμενων φοιτητών σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο πρόγραμμα ΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή – Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακ. ετών 2024-2025, 2025-2026 και 2026-2027 (Κωδικός Πρόσκλησης ΕΚΠ38). Το ύψος της αποζημίωσης είναι αυτό που καθορίζεται ανά κύκλο υλοποίησης σύμφωνα με τους εγκεκριμένους όρους υλοποίησης του προγράμματος.

 

4. ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η εποπτεία των ασκουμένων φοιτητών αποτελεί υποχρέωση των εποπτών μελών ΔΕΠ της ΠΑ. Οι επόπτες - μέλη ΔΕΠ ορίζονται σε ετήσια βάση μετά από σχετικές αποφάσεις των οργάνων της ΣΑΤΜ-ΜΓ, και οπωσδήποτε πριν από την έναρξη της ΠΑ.

Βασικό έργο των εποπτών είναι η συστηματική επικοινωνία και εκπαίδευση κάθε ασκούμενου και ο έλεγχος υλοποίησης του αντικειμένου της ΠΑ.

 

5. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

Η επιλογή των φορέων εκπόνησης (Φορείς Υποδοχής) της ΠΑ γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

  • να είναι δημόσιοι (κατά προτεραιότητα) ή ιδιωτικοί φορείς ή αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, με δραστηριότητα εμπίπτουσα στο αντικείμενο της Σχολής
  • να παρέχεται η δυνατότητα Πρακτικής εξάσκησης των εκπαιδευομένων σε ικανοποιητικό πλήθος αντικειμένων του Αγρονόμου & Τοπογράφου Μηχανικού
  • να υπάρχει προηγούμενη επιτυχής συνεργασία με τον φορέα σε εκπόνηση πρακτικής άσκησης

 

6. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Οι φορείς μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο & το γραφείο της ΠΑ υποχρεούνται να :

  • Είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα ΑΤΛΑΣ
  • Ζητήσουν τις αντίστοιχες θέσεις ΠΑ μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ
  • Παρέχουν τους απαραίτητους χώρους για την εκπαίδευση των ασκούμενων
  • Χορηγούν βεβαίωση για το χρονικό διάστημα ΠΑ σε κάθε ασκούμενο φοιτητή σε αντίστοιχο έντυπο βεβαίωσης, που χορηγείται από το γραφείο ΠΑ.
  • Αξιολογούν τα αποτελέσματα & τα παραδοτέα της ΠΑ

 

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Σχολή κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιήσει το αίτημα όλων των φοιτητών που επιθυμούν να κάνουν πρακτική άσκηση. Ωστόσο, όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ΠΑ κατατάσσονται εφαρμόζοντας τον παρακάτω αλγόριθμο. Η κατάταξη χρησιμοποιείται στην περίπτωση περιορισμένων θέσεων για ΠΑ ή όπου η ζήτηση θέσεων σε κάποιο φορέα υποδοχής υπερβαίνει τον αριθμό της προσφοράς θέσεων από τον φορέα.

Αλγόριθμος:

algorithm

Όπου

Μ

αριθμός μορίων

βμο

0.5

ΜΟ

ο μέσος όρος του βαθμού των μαθημάτων που έχει προαχθεί ο φοιτητής

βμαθ

0.5

Αρ. μαθηματωνπερ

Ο αρ. Μαθημάτων στα οποία έχει προαχθεί ο φοιτητής.

Αρ. μαθημάτωνΣΥΝ

Ο συνολικός αριθμός μαθημάτων που απαιτούνται για την απόκτηση Πτυχίου της Σχολής.

Ο αλγόριθμος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα  της ΠΑ. 

Η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάταξη των φοιτητών/ριών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συντάσσεται πρακτικό με τα ονόματα των φοιτητών και τα μόρια που συγκέντρωσαν, κατά φθίνουσα σειρά,  υπογράφεται από την Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης και αναρτάται στην ιστοσελίδα της Πρακτικής Άσκησης της Σχολής.

Μετά από  παρέλευση πέντε (5) ημερών για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, η Επιτροπή Ενστάσεων της Σχολής εξετάζει τις τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις, και εγκρίνει το τελικό Πρακτικό με τα ονόματα των φοιτητών, που έχουν το δικαίωμα να εκπονήσουν την ΠΑ στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

ΠΑ εκπονούν με τη σειρά κατάταξης οι φοιτητές, μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων.

 

8. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ

Οι ασκούμενοι φοιτητές υποχρεούνται να:

  • Ενημερώνονται και να ακολουθούν τις υποδείξεις για τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την έναρξη της άσκησής τους.
  • Τηρούν απόλυτα τα ωράρια και τις ημέρες εργασίας στους εργασιακούς χώρους όπου ασκούνται, καθώς και όλους τους κανόνες που διέπουν το χώρο στον οποίο ασκούνται.
  • Εκτελούν πλήρως τα καθήκοντα που τους ανατίθενται στο πλαίσιο διεξαγωγής της ΠΑ.
  • Συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους στον χώρο διεξαγωγής της ΠΑ.
  • Ενημερώνουν τον υπεύθυνο της ΠΑ για σοβαρά προβλήματα κατά το χρόνο άσκησής τους, χωρίς να προβαίνουν προσωπικά, σε επίλυση αυτών των προβλημάτων.
  • Χρησιμοποιούν υπεύθυνα, με ασφάλεια και προσοχή όλο τον εξοπλισμό που τους διατίθεται για τη διεξαγωγή της ΠΑ.
  • Καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την απόκτηση περισσότερων γνώσεων και την ανάπτυξη επαγγελματικής συνείδησης.
  • Συντάσσουν και υποβάλλουν έκθεση πεπραγμένων στο τέλος της ΠΑ.

Τονίζεται ότι στους φοιτητές δεν μπορούν να ανατίθενται καθήκοντα και ευθύνες που απαιτούν αυξημένη και πιστοποιημένη εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες ή που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών ή άλλων προσώπων ή των εγκαταστάσεων του Φορέα Υποδοχής.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους Φορείς Υποδοχής, οι φοιτητές ασφαλίζονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις με μέριμνα του ΕΜΠ.

Εφ’ όσον προβλέπεται οικονομική αποζημίωση από πλευράς ΕΜΠ των φοιτητών που μετέχουν στην Π.Α, αυτή καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της άσκησής τους. Προϋπόθεση καταβολής της οικονομικής αποζημίωσης είναι η εμπρόθεσμη υποβολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων και δικαιολογητικών, περιλαμβανομένης της Αναλυτικής Έκθεσης πεπραγμένων. Οι προθεσμίες υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων και δικαιολογητικών που ισχύουν για κάθε Ακαδημαϊκό Έτος ορίζονται από τον Διδάσκοντα της ΠΑ και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΠΑ.

 

9. ΦΑΣΕΙΣ/ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑ

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΠΑ και την καταβολή της αποζημίωσης θα πρέπει να ακολουθούνται απαρέγκλιτα τα ακόλουθα:

  • Εγγραφή του φοιτητή στο μάθημα ΠΑ της ΣΑΤΜ-ΜΓ στο 8ο εξάμηνο
  • Εγγραφή του φοιτητή στο Πληροφοριακό Σύστημα ΠΑ Φοιτητών ΕΜΠ. Ηλεκτρονική υποβολή από τον φοιτητή των απαραίτητων δικαιολογητικών ΑΥΣΤΗΡΑ έως την ημερομηνία που καθορίζεται κατ’ έτος. Αυτά είναι:
    • Αντίγραφο και των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
    • Βεβαίωση απογραφής ΕΦΚΑ - Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ)
    • Έγγραφο στο οποίο να αναγράφονται το ΑΦΜ και η ΔΟΥ
  • Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού
  • Εγγραφή φορέων υποδοχής στον "ΑΤΛΑΝΤΑ"
  • Ολοκλήρωση αξιολόγησης φοιτητών
  • Επικύρωση πρακτικού αξιολόγησης φοιτητών από ΓΣ
  • Αντιστοίχιση θέσεων από το γραφείο πρακτικής Άσκησης στον Άτλαντα (έως τις 10 του προηγουμένου μήνα από την έναρξη της ΠΑ)
  • Προσκόμιση από τον φοιτητή στο γραφείο πρακτικής Άσκησης έως τις 10 του προηγουμένου μήνα από την έναρξη της ΠΑ με τις υπογραφές του φοιτητή και του φορέα:
  • Υπογραμμένων πρωτοκόλλων συνεργασίας (συμβάσεις) μεταξύ φοιτητή, φορέα υποδοχής (με σφραγίδα του φορέα) και ΕΜΠ εις τετραπλούν πρωτότυπα (φοιτητής, φορέας, ΕΛΚΕ, γραφείο ΠΑ).
  • Υπογραμμένων συμβάσεων ΕΛΚΕ με το λογότυπο του ΕΣΠΑ
  • Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Εισόδου από το φοιτητή (από 10 ημέρες πριν έως και την ημέρα έναρξης της ΠΑ)
  • Αναγγελία έναρξης πρακτικής άσκησης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (Έντυπο Ε3.5) από τον Φορέα.
  • Εκπόνηση ΠΑ. Κάθε φοιτητής παρουσιάζεται στον υπεύθυνο (επιβλέποντα) του Φορέα Υποδοχής προκειμένου να αρχίσει την Άσκησή του. Ο φοιτητής τοποθετείται στο αντίστοιχο τμήμα (ή τμήματα κατά σειρά) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τυχόν ειδικά ενδιαφέροντα του εκπαιδευόμενου.
  • Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Εξόδου από το φοιτητή (έως και 5 ημέρες μετά τη λήξη της ΠΑ)
  • Αναγγελία λήξης πρακτικής άσκησης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (Έντυπο Ε3.5) από τον Φορέα.
  • Προσκόμιση από τον φοιτητή στο γραφείο πρακτικής Άσκησης των παραδοτέων (βεβαιώσεις, τεχνικές εκθέσεις, ερωτηματολόγια, ημερολόγια κλπ.)


 

 10. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Κάθε φοιτητής αξιολογείται από τον Yπεύθυνο της Πρακτικής Άσκησης ή τον Επόπτη καθηγητή της σχολής με την υποβολή:

  • Αναλυτικής Έκθεσης πεπραγμένων, στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά όλα τα στάδια εκπόνησης της ΠΑ. Η έκθεση αυτή θα παραδίδεται από τον φοιτητή σε διάστημα μιας εβδομάδας μετά το τέλος της ΠΑ.
  • Έκθεσης αξιολόγησης από τον επόπτη του ΦΥ.

Το μάθημα αξιολογείται ως "πέτυχε" ή "απέτυχε".

 

 

newlogoespa

Η Πρακτική Άσκηση της Σχολής συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (www.espa.gr)

QR CODE

qrcode.png
Βρίσκεστε εδώ: Home Κανονισμός ΠΑ